تدبیر

اموزشی ، پرورشی ، اچتماعی

تدبیر

اموزشی ، پرورشی ، اچتماعی

تکنولوژی فکر چیست- قسمت اول

گنجی که درون شما پنهان است

دانشمندان معتقدند، هر انسانی پر از استعدادهای کشف نشده است و تکنولوژی فکر می‌تواند این استعدادها را به شکوفایی برساند

بیایید کمی درباره فکر کردن، فکر کنیم! شاید وقت آن رسیده باشد که بپذیریم فکر کردن هم یک نوع تکنولوژی است و باید تکنولوژی فکر کردن را یاد بگیریم. مثلا بدانیم اندیشه‌های ما پدیده‌های پویایی هستند که دائم تغییر می‌کنند و می‌توانند بهتر یا بدتر شوند.اندیشه‌ها اندوخته‌های راکد و ثابتی نیستند که گاهی سراغ‌شان برویم و کمی از آن را برداریم تا استفاده کنیم. باید یاد بگیریم مثل یک بچه کنجکاو به تمام گوشه و کنارهای ذهن‌مان سرک بکشیم و استعدادهای‌مان را کشف کنیم. باور کنید هنوز در اعماق اندوخته توانایی‌های شما استعدادهای کشف‌نشده‌ای وجود دارد که اگر بتوانید پیدای‌شان کنید زندگی‌تان متحول می‌شود. یادتان باشد دنیای شتاب‌زده امروز دیگر به کسانی که دانش و معلومات صرف و محدود دارند نیازی ندارد. حالا دیگر نوبت کسانی است که خلاقیت و نو‌آوری را چاشنی دانش می‌کنند.


مغز‌هایی بزرگ‌تر از سوئیس

اگر می‌خواهید حجم اطلاعاتی را که مغز شما می‌تواند در خودش جای بدهد حدس بزنید، ارتفاع یک ساختمان 100 طبقه را تصور کنید یا مساحت کشور سوئیس را که حدود 41هزار کیلومتر مربع است را یازده برابر کنید. شک نداشته باشید که مغز شما به همین بزرگی است. بررسی‌ها و مطالعات جدید دانشمندان در این حوزه نشان می‌دهد، انسان در طول تاریخ فقط از 5 تا 7 درصد توانایی و ظرفیت خود استفاده کرده است. یعنی انسانی که عصر کشاورزی را تجربه‌ کرد، وارد جهان صنعتی با نماد دودکش‌های بزرگ شد و اکنون در دوره الکترونیک با نوپدیده‌هایی مانند کامپیوترها و ربات‌ها به سر می‌برد  فقط توانسته است 7‌درصد از توانایی‌هایش را به کار بگیرد. البته وزن مغز انسان بیش از 650 تا 700 گرم نیست ولی حجم اطلاعاتی که می‌تواند در خود جای دهد تا دل‌تان بخواهد شگفت‌انگیز است.
در دنیای مدیریت و از دیدگاه پیشگامان این موضوع، 3‌عامل نقش مهمی در تولید دارد؛ سرمایه، تکنولوژی و نیروی انسانی. نکته جالب توجه این است که نیروی انسانی بیشترین سهم را دارد یعنی 64 درصد. ژاپنی‌ها در کتابی که درباره توسعه اقتصادی کشورشان دارند، می‌نویسند: «ما برای صنعتی شدن، منابع مادی نداشتیم ولی منابع انسانی شایسته توانست کشور ما را صنعتی کند.»


این به شانس ربطی ندارد

تکنولوژی فکر یا به عبارت بهتر طراحی ذهن ربطی به نبوغ ذاتی ندارد. مطمئن باشید شانس هم هیچ نقشی در این ماجرا ندارد. یعنی نمی‌توانید منتظر باشید که تصادفی اتفاق بیفتد و استعدادهای شما شکوفا شود. بهترین راه این است که خودتان دست به کار شوید و با آموزش صحیح استعداد‌ها و توانایی‌های بالقوه را بالفعل کنید. هیچ‌کس به اندازه خود شما نمی‌تواند در این کشف و شکوفایی موثر باشد.


گنج خودت را پیدا کن

در وجود همه ما استعداد‌ها و توانایی‌هایی وجود دارد که هنوز به‌وجود آن‌ها پی‌نبرده‌ایم. خیلی از ما حتی درست و حسابی خودمان را نمی‌شناسیم و تصویر روشن و واضحی از شخصیت‌ خود نداریم. همین است که فروید ریشه خیلی از رفتارهای انسان را در بخش ناهوشیار و ناخودآگاه ذهن می‌داند. در حقیقت رفتارها و وضعیت روانی انسان در هر لحظه فقط به آنچه در ضمیر خودآگاه و هوشیارش می‌گذرد وابسته نیست. بلکه عوامل دیگری وجود دارد که ضمیر ناهوشیار و ناخودآگاه پنهان است و منشا بعضی از رفتارها می‌شود.  جالب است بدانید نسبت خودآگاهی و ناخودآگاهفی یا بخش هوشیار و ناهوشیار ضمیر انسان مانند کوه یخی است که یک دهم آن بیرون از آب و در معرض دید است و 90‌درصد آن زیر آب قرار گرفته و دیده نمی‌شود. در بخش پنهان کوه یخی ضمیر شما گنج‌های بسیاری وجود دارد که تا سراغ آن‌ها نروید پیدا نخواهند شد. شاید وقت آن رسیده باشد که کند و کاو را شروع کنید و این همه گنج را بیابید تا موفقیت‌های تازه‌ای را تجربه کنید.

منبع: مجله موفقیت

نظرات 5 + ارسال نظر
امیر یکشنبه 14 اسفند‌ماه سال 1390 ساعت 12:14 ق.ظ

زیبا بود. اگه رفرنس هاشو بنویسین بهتره.

محمد امین پرویزی چهارشنبه 22 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 11:20 ب.ظ

خوب بود ممنون ولی اگه توضیح میدادید چگونه این تکنوژی وشیوه تفکر را در ذهنمان پیاده کنیم و به کار ببندیک

سیدمهدی جمعه 28 خرداد‌ماه سال 1395 ساعت 01:07 ق.ظ

اگه میخواین در این باره اطلاعات زیادی پیدا کنین فیلم های دکتر علیرضا آزمندیان رو دانلود کنین

محمد یکشنبه 28 شهریور‌ماه سال 1395 ساعت 10:21 ب.ظ

سلام مطلب خوبی بود.اگه میشه در مورد کسی که تو فکرش گیر افتاده و از فکرش بر علیه خودش داره استفاده میشه کمک کنید.

بهنام جمعه 10 فروردین‌ماه سال 1397 ساعت 07:22 ق.ظ http://behnam69.com

سلام دکنر
کن چگونه موسیقی پروگرم ضمیر پانلود کنم.ممنون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد