تدبیر

اموزشی ، پرورشی ، اچتماعی

تدبیر

اموزشی ، پرورشی ، اچتماعی

الگوی روابط انسانی اسلامی – ایرانی (عمق تماس)

بر اساس یافته های پژوهشی، هفت عنصر زیر ، فصل مشترک فرهنگ بومی کشورمان در دوره های مختلف، بخصوص دوره اسلامی در حوزه روابط انسانی محسوب می شود که با نام مخفف (عمق تماس) معرفی می شود.
1 .عدالت: Justice
    قدرت، امانت نزد حاکمان است و باید صرف برقراری عدالت و ایجاد فرصت های برابر برای رشد همه مردم شود.
2. مشورت: Consulation    همه چیز را همه کس دانند و استفاده از دانش دیگران شرط عقل است.


3. قدرشناسی: Appreciation   در آموزه های دینی و قرآنی، کسی که کار نیکو می کند با کسی که کار نیکو نمی کند برابر نیست و تشویق و قدردانی از کار نیکو، لازمه ایجاد انگیزش در نیروی انسانی است.به طوری که طبق حدیث شریف نبوی(ص) لا یشکر الله من لا یشکر الناس.  (من لا یحضره الفقیه، ج 4 ، ص 380)


4. تواضع: Humility   کرامت همه انسان ها برابر است و باید رفتار مدیران با زیردستان متواضعانه و در عین حال همراه با قاطعیت باشد.


5.  مردمی بودن : popularist  کاهش فاصله قدرت و وجود ارتباط مؤثر و رابطه اقناعی با مردم، از ویژگی های مدیر و رهبر است ، این روش باعث پایداری قدرت ، بهر ه وری نیروی انسانی و پیشرفت می شود نظام حکومتی در اسلام بر همین پایه استوار است.


6.  اخوت اسلامی: Islamic Brotherhood   آموزه هایی همچون " انما المؤمنون اخوه " ، " تعاونوا علی البر و التقوی " و "سنت عقد اخوت " ، راهنمای اسلامی ایجاد بهترین و صمیمانه ترین رابطه انسانی  یعنی رابطه برادری درمیان مردم است که با ترویج صداقت، اعتماد، همدلی وهم افزائی و نهایتاً باعث ایجاد بهره وری و پیشرفت در جامعه میگردد.


7.  سعه صدر: Tolerance   مردم داری، مهرورزی، مدارا با مغلوبین و اصل تغافل در مقابل اشتباهات سهوی افراد ، از رموز موفقیت در مدیریت ورهبری  است.

نظرات 1 + ارسال نظر
نیلوفر جمعه 22 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 01:32 ق.ظ http://emd34.mihanblog.com/

وب متفاوت و بسیار خوبی دارین
6518

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد